Om Oss

Historien om Växjö Taxi

Om oss

Historien om Växjös äldsta taxifirma startade redan år 1939. Från början kallades vi Växjö Droskägarförening och hade vid starten 11 stycken bilar. Logotypen för Växjö Taxi med den ikoniska mössan är inspirerad av uniformen som taxiförarna hade på den här tiden.

År 1990 medförde stora förändringar för taxibranschen då fri etableringsrätt infördes. Tidigare hade svenska staten haft monopol och bestämt hur mycket taxitrafik som behövdes inom varje kommun. Växjö Droskägarförening hade år 1988 gått över till att bli ett aktiebolag och namnet Växjö Taxi hade etablerats. Vi var alltså redan ett känt namn i Växjö och klarade övergången fint. Konkurrerande taxibolag har såklart dykt upp under åren, men det ser vi inte som någonting negativt. Tvärtom har det sporrat oss till att utveckla vår service, våra bilar och vårt bemötande. Vi vill inte bara kalla oss Växjös äldsta taxifirma, utan även den bästa!

I skrivande stund har vi 32 taxibilar. 19 av dem är miljöbilar varav en Tesla. Förra året omsatte vi 32 650 000 kr och gjorde hela 110 757 körningar. Bland våra anställda finns runt 100 chaufförer, samt 20 personer som jobbar på beställningscentralen.

Växjö Taxi drivs av 20 olika aktieägare. De består av före detta och nuvarande transportörer. Vi äger även Värends Taxi AB. Vår ordförande är Mikael Gustafsson och vår VD är Karin Bachstätter. Karin började arbeta här år 1980 och det är också hon som leder det dagliga arbetet på Växjö Taxi.
Fotografi daterat 1943 föreställande Växjö Droskägarförening.
Vi på Växjö Taxi har tre målsättningar som vi arbetar aktivt med

Vår kvalitetspolicy innebär att vi genom flexibilitet och engagemang kan leverera precis vad våra kunder önskar. Vi arbetar ständigt för att kunna utveckla våra tjänster och produktkoncept.

Inom vår transportpolicy ingår att alla våra förare ska ha attityder och värderingar beträffande sina medtrafikanter att vi betraktas som ett gott föredöme i trafiken.

Slutligen har vi vår miljöpolicy där vi värderar vår miljöpåverkan och gör vad vi kan för att förebygga och ständigt minska utsläpp till luft, mark och vatten. Vi vill minst uppfylla de krav som myndigheterna ställer och ser det som självklart att vi som arbetar i trafiken tar vårt ansvar för miljön.

Bildgalleri

• Växjö Taxi   •   0470-135 00   •   Växjös äldsta taxifirma

Växjö Taxi

0470-135 00

Växjös äldsta taxifirma

Hitta oss

Växjö Taxi
Arabygatan 15
352 46 Växjö

Telefonnummer:

0470 - 135 00